Gezocht

 

 


 

Te Albergen (gem. Tubbergen) is de boerenwoning van J. Loohuis afgebrand. Het vee en de inboedel werden gered. Alles was verzekerd.

(Het nieuws van den dag: Kleine courant, 13.12.1901)

 

Kandidaten: Johannes Loohuis (1853-1911); Johannes Loohuis (1871-1958).

 


 

Hof van Assises. Heden zijn voor hetzelve de volgende zaken behandeld:

[]

Barend Loohuis, schuldigverklaard aan diefstal met uitwendige braak. – Bij contumacie veroord. tot ½ uur tepronkstelling en zevenjarig confinement.

(Algemeen Handelsblad, 20 mei 1837)

 


 

Te De Lutte, nabij Oldenzaal, is ingebroken bij den landbouwer Loohuis, terwijl de bewoners op het land aan het werk waren. Uit een kast – welke geopend werden met een sleutel, die er bovenop lag – werd ontvreemd: een gouden kruis met gouden ketting en een gouden ring. De dader is door de Duitsche kommiezen aangehouden en gevankelijk naar Bentheim gevoerd. Hij is een Nederlander, afkomstig uit Amsterdam.

(Het nieuws van den dag: kleine courant, 20 september 1902)

 


 

Terwijl de 17-jarige schilder J. Loohuis, woonachtig te Denekamp, werkzaamheden verrichtte in een textielfabriek te Nordhorn, werden zijn kleren gegrepen door een in werking zijnden drijfriem. Loohuis werd eenige keeren rondgeslingerd en overleed kort na het ongeluk.

(Leidsch Dagblad, maandag 3 augustus 1925, tweede blad)

 


 

Bij het uitgaan van de R.K. St. Janskerk aan de Haaksbergerstraat, onder Lonneker (Ov.), is de 66-jarige weduwe Loohuis aangereden door een wielrenner, die deelnam aan een betrouwbaarheidsrit van zijn club en met groote snelheid reed. Mej. Loohuis werd met een hersenschudding naar het R.K. ziekenhuis te Enschede overgebracht, waar zij aan de gevolgen is overleden.

(Nieuwe Leidsche Courant, dinsdag 19 april 1932, eerste blad p.3)

 


 

Drie inzittenden van een kleine Morriswagen, no. G 99046, die Zondagavond om kwart over elf komende uit de Chasséstraat te Amsterdam pardoes in het water van ‘de Baarsjes’ langs den Baarsjesweg reed, zagen geen kans zich tijdig uit het wagentje te verwijderen en werden driekwartier later onder het schijnsel van een straatlantaarn, levenloos door brandweerlieden van de ijlings verschenen reddingstakelwagen uit de met modder bedekte auto getrokken. Het waren een vrouw en een man van middelbaren leeftijd en een nog vrij jonge chauffeur, die achter het stuur lag. [..] De verdronken chauffeur is de 20-jarige Johan Lohuis, Keizerstraat 11 (hs) te Amsterdam.”

(De Leidsche Courant, maandag 28 oktober 1946)

 


 

Twee departementen vechten om een boerderij – “Graaf dee steen mer op”, zegt boer Lohuis

Grenspaal 69 in de gemeente Denekamp [..]

(Het vrije volk, 25 maart 1948, p.3/6)

 


terug naar het overzicht Loohuis/Lohuis